خدمات دنا :

سوراخکاری بتن

معرفی خدمات سوراخکاری بتن

ایجاد سوراخ در بتن یا سوراخکاری بتن یک تکنیک دستی و پر کاربرد می‌باشد که مراحل این کار در ادامه آمده است:

۱) خرید یا اجاره یک مته خوب: این موضوع خیلی مهم است که شما کار را با یک مته خوب ، آغاز نمایید .
ویژگی های یک مته خوب عبارت است از:

  • سرعت متغیر
  • قابلیت چکش‌کاری
  • تنظیم عمق
  • گیره خوب (یک دستگیره برای دست دیگر، در طول کار بسیار کمک خواهد کرد)
  • قدرت

سوراخکاری در سطوح بتن مسلح می‌تواند دشوار باشد و نسبت به سایر انواع بتن و مصالح زمان بیشتری طول می‌کشد. برای این منظور، روش کرگیری اتخاذ می‌شود. در این روش میگلردهای بتن مسلح توسط کریستال‌های الماسی در حالت ماشینی سوراخ می‌شوند. هرچند این کار باعث ایجاد کرنش زیادی در سر مته‌ی الماسی می‌شود، زیرا فولاد نسبتاً شکل پذیر بوده و بسیار سخت می‌باشد.هنگامی که سر مته بر روی یک بخش از سطح سوراخکاری می‌چرخد، با بتنی مواجه می‌شود که شکننده‌تر از قبل است. در نتیجه بارگذاری و باربرداری کریستال‌های الماس و مصالح باندینگ آسان می‌شود.در صورتی که کار را با یک مته ارزان ولی با قدرت کم شروع کنیم ، عمل حفاری بسیار سخت خواهد شد و در نهایت سوراخ هایی با عمق کم و نامناسب خواهیم داشت. زیاد نگران هزینه نباشید، و یک مته با برند خوب تهیه نمایید. ارزشش را خواهد داشت.

سوراخکاری بتن
 
۲) آشنایی با وسیله حفاری: راهنمای کار وسیله را مطالعه فرمایید . کاملا با نحوه کار دکمه ها و کنترل های وسیله مورد نظر آشنا شوید . یاد بگیرید که چگونه دستگاه را روشن و خاموش نمایید. مطمئن شوید که کار با دستگاه را بلدید.
۳) تنظیم عمق: در بعضی از دستگاه ها امکان تنظیم و کنترل عمق وجود دارد. راهنمای کار را مطالعه فرمایید و متوجه شوید که چگونه باید از این تنظیمات استفاده نمایید. در صورتی که دستگاه شما فاقد این تنظیمات باشد، عمق مورد نیاز را اندازه گرفته و بایک مداد یا ماژیک ، علامت گذاری کنید.
۴) وسیله حفاری را به خوبی و به طور کامل در دست نگه دارید: وسیله را با یک دست همانند یک تفنگ ، در دست بگیرید به طوری که انگشت اشاره شما بر روی ماشه قرار بگیرد. در صورتی که وسیله حفاری بتن شامل یک دستگیره برای دست دیگر شما باشد، از آن استفاده نمایید. در صورت فقدان دستگیره، دست دیگرتان را در پشت دستگاه حفاری بتن قرار دهید.

۵) علامت گذاری :با ساتفاده از یک مداد نرم، محلی از بتن که میخواهید سوراخکاری نمایید را، بر روی دیوار علامت گذاری کنید. مطمئن شوید که علامت شما زیاد بزرگ نباشد.

  • دستگاه را بر روی علامت قرار دهید، با یک فشار مناسب، دستگاه را در محل مورد نظر ثابت نگه دارید، البته زیاد فشار ندهید. با تکرار و تمرین، میزان فشار مناسب را یاد خواهید گرفت.
  • با سرعت کم ( درصورتی که دستگاه شما دارای تنظیمات سرعت باشد ) عمل حفاری بتن را آغاز نمایید. در صورتی که دستگاه شما فاقد تنظیمات سرعت باشد از حفاری های کوتاه ( شلیک های کوتاه ) استفاده کنید. سوراخ کم عمقی ایجاد کرده تا مته حفاری در محل مورد نظر جا بیفتد.

6) حفاری بتن: جهت حفاری ، از سرعت زیاد مته و چکشکاری (در صورتی که مته شما داشته باشد) استفاده نمایید. عمل حفاری بتن را از مرحله قبل ادامه میدهیم. شما نیاز خواهید داشت که در طول سوراخکاری به سمت دیوار فشار وارد نمایید (مخصوصا زمانی که دستگاه شما قدرت کمتری داشته باشد). در صورتی که دستگاه شما فاقد تنظیمات چکشکاری اتوماتیک باشد، از هر ۱۰ ثانیه یک بار مته را اندکی بیرون بکشید و دوباره فشار را اعمال نمایید. در صورتی که عمل سوراخکاری بتن طول کشید، مته را از سوراخ بیرون بکشید و چند ثانیه صبر نمایید تا خنک شود. به محض رسیدن به عمق مورد نظر، کار را متوقف نمایید.

۷) عیب یابی: بعضی مواقع ، عمل حفاری بتن (سوراخکاری بتن) مطابق انتظار پیش نمیرود. و در این حالت شما بایستی از یک وسیله سخت جهت ضربه زدن استفاده نمایید. در این موارد، میخ بنایی را به داخل حفره فرو برده و چکشکاری نمایید. این کار به گسیختگی بتن کمک خواهد کرد. در ادامه مته را دوباره به داخل حفره برده و عمل حفاری بتن را ادامه دهید.
مشاوره و معرفی خدمات توسط کارشناسان دنابرش

مجری خدمات برش بتن و کرگیری بتن و سوراخکاری بتن و تخریب بتن

آخرین مطالب سورخکاری بتن

آشنایی بیشتر با انواع تیغه برش بتن
مقالات

انواع اره و تیغه برش بتن

بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی مورد استفاده در همه سازه‌ها است و از وجهه یا محبوبیت آن کاسته نشده است. اغلب بتن سخت می‌بایست

مزایای استفاده از بتن
مقالات

مزایای استفاده از بتن در سازه ها

بتن به عنوان یکی از مصالح پر کاربرد و مستحکم در ساختمان سازی محسوب می شود. در واقع مزایای بتن در امر ساختمان سازی بسیار

0 0 رای ها
رأی دهی به محتوا
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments