انواع روش های برش بتن

در ساخت یک بنا، بتن ها هنوز حرف اول را می­‌زنند. این قطعات محکم، ماندگار و ضخیم، نظاره­‌گر آمد‌و‌شد نسل­‌های مختلف صنعت بوده‌­اند. نیاز پیمان­کاران و کارگران در تغییر و اصلاح قسمتی از قطعه‌­های بتنی دیوار و حتی سقف‌­ها مستلزم آشنایی و آگاهی کامل با انواع راه‌های برش بتن است.

با دنا و معرفی انواع روش‌های برش بتن همراه باشید:

برش اسلب

این نوع، بیشتر به عنوان برش‌­دهنده راه‌­ها و سطوح مسطح شناخته­ شده­‌است. دستگاه برش اسلب، یک دستگاه الکتریکی راه­پیماست که به وسیله اهرم دستی که در پشت آن تعبیه شده‌است، تیغه دستگاه را بالا و پایین می­‌برد.

دستگاه برش اسلب معمولا برای ایجاد گودال، فضای­ راه­‌پله، چاهک آسانسور و مجرای عبوری لوله‌­ها بدون تخریب ساختار اصلی مورد استفاده قرار می­‌گیرد. لازم به ذکر است برای جداسازی قسمت­‌های آسیب‌­دیده­‌ی یک صفحه بتونی نیز می‌­توان از این روش بهره برد.

برش اسلب بتن
انواع روش برش بتن

برش دیوار بتنی

برخلاف دستگاه برش اسلب که معمولا روی صفحات افقی قرار می­‌گیرد، برش دیوار روی سطوح عمودی شیار ایجاد می­‌کند. بسیاری از نیازهایی که شما را در استفاده از روش برش اسلب متقاعد می­کند، در استفاده از برش دیوار نیز تاثیر دارد.

تیغه اره الماس در دستگاه برش دیوار، شیارهای ظریفی را روی دیوار تشکیل می­‌دهد که مته­‌ی دستی در انجام آن ناتوان است. تیغه اره الماس بدون تاثیرگذاری روی قسمت­‌های مجاور، وظیفه خود را به بهترین شکل ارائه می­‌دهد. اره برش دیوار اصولا برای ترسیم شکاف­‌های دقیق برای چارچوب در، پنجره و تهویه هوا کاربرد دارد.

برش سیمی بتن

گاهی اوقات ممکن است به موانع بتونی بزرگی برخورد کنید و چاره‌­ای جز از بین بردن آن­ها نداشته باشید! در این مواقع به کارگیری روش­‌های عادی تخریب بتن بسیار کسالت‌بار خواهد بود؛ در حالی که با استفاده از یک سیم الماس دندانه­‌دار، قطعات بزرگ را می­‌توانید به تکه­‌های کوچک­‌تر تبدیل و آن را از بین ببرید.

برای ایجاد شیارهای عمیق‌­تر، گاها ممکن است تیغه اره شما کفاف ندهد، در این صورت دستگاه برش سیمی الماسه انتخاب خوبی می‌تواند باشد. تیغه‌­ی این دستگاه کار چند تیغه­‌ای که همزمان در حال ار‌ه‌­کردن هستند را ایفا می‌­کند و برخلاف تیغه‌­های قدیمی‌­تر که بیشتر با عمل دنده­‌هایشان برش ایجاد می­‌کنند، تیغه این دستگاه بیشتر با ساییدن، برش می‌­زند؛ به همین دلیل نقش آب در روان‌­سازی فرایند برش مهم است.

انواع روش های برش بتن

برش دستی

دستگاه‌­های برش دستی معمولا برای برش­‌زنی قطعاتی مانند بلوک به کار می­‌روند و با وجود نیروی گریز­­ از مرکز زیادی که دارند، به اندازه­‌ی شش اینچ توانایی برش عمقی در بتن را دارند. این دستگاه‌ها برای ایجاد شیارهای کوچک و صاف کردن لبه‌های تیز مناسب هستند. مزیت بزرگ این دستگاه‌­ها، حمل راحت آن‌ها در محیط کار و محدو­ده‌ی گسترده‌­ی کار آن‌هاست.

برش زنجیری (اره­ موتوری)

در برخی موارد شباهت­‌هایی میان ابزار برش بتن با هم نوعانشان در برش چوب دیده می­‌شود. اره­‌ی هیدرولیکی زنجیری نمونه­‌ای از این موضوع است.

دستگاه برش زنجیری مانند تفنگ میخکوبی که با یک اره موتوری قدیمی ترکیب شده­‌است، در برش بتن‌ها، بیشتر از فشار هیدرولیکی استفاده می­‌کند، با این تفاوت که دستگاه برش زنجیری دارای زنجیری است که برای برش مقطعی بلوک و آجرها تعبیه شده­‌است در حالی که اره‌­های موتوری قدیمی بیشتر در ایجاد برش­‌های منفرد و بزرگ توانایی دارند. وجود منبع آب برای روان­‌سازی قطعات دستگاه، از دیگر ویژگی‌­های دستگاه برش زنجیری است.

برش کرگیری

به وسیله‌­ی یک تیغه الماس، برش‌­هایی به شکل دایره می­‌توان ایجاد کرد. در این روش در هر دو صفحه­‌ی افقی و عمودی کرگیری انجام می­‌شود و امکان کرگیری برای سوراخ­‌هایی که قطر بیشتر از 72 درجه دارند، تا هر میزان برش عمقی وجود دارد.

کرگیری بتن تقریبا در هر صفحه­‌ای و مکانی و بدون گرد و غبار قابل انجام است. صدای پایین و صرف زمان کم برای پاک­سازی محل از مزیت­‌های آن است. کرگیری معمولا در جهت ایجاد فضا برای لوله‌­ها وکابل­‌های الکتریکی، نصب سیستم‌­های گرمایشی و تهویه هوا و سیستم­‌های انکرینگ (کارگذاری عناصر فولادی در بتن جهت اصلاح، تعمیر و سایر موارد) کاربرد دارد.

کرگیری بتن

در پایان بد نیست به نکاتی در مورد دستگاه­‌های برش الکتریکی و گازی اشاره کنیم. انتخاب هر کدام از این گروه از دستگاه‌­ها جهت کار، مزیت­‌ها و معایب خود را دارند و با شناخت کامل از این موارد، می­‌توان بهترین گزینه را انتخاب کرد؛

دستگاه برش الکتریکی: وزن سبک، کنترل راحت­‌تر، تولید صدای کم‌­تر و سازگاری بیشتر با محیط‌­زیست از مزیت­‌های این دستگا­ه می­‌باشد. از معایب آن می­‌توان به قدرت کم­‌تر دستگاه، نیاز به شارژ و تامین انرژی الکتریکی و خطر برق­‌گرفتگی در محیط­‌های مرطوب اشاره کرد.

دستگاه برش گازی: این دستگاه در محیط‌­های مرطوب ایمن است، حمل آن به مراتب راحت­‌تر می‌­باشد و قدرت بیشتری دارد. تاثیر آن­ها در آلودگی هوا، صدای بلند دستگاه و احساس وزن بیشتر در زمان کار، همگی از معایب این دستگاه­‌ها می­‌باشد.

0 0 رای ها
رأی دهی به محتوا
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مطالب مرتبط