خدمات دنا :
کاشت میلگرد
معرفی خدمات کاشت میلگرد
کاشت میلگرد به فرایندی گفته میشود که طی آن، به سوراخ کاری بخشهایی از بتن در ستونها و یا فونداسیون یک ساختمان، پرداخته میشود و سپس این روند، با اضافه کردن میلگرد و چسباندن آن، ادامه پیدا میکند. با دنا برش همراه باشید:
به طور کلی در ساختمانهای بتنی به منظور تقویت نمودن بتن و یا اصلاح کردن بخشی از آن سازه و یا در مواقعی که بخواهیم بخش جدیدی را به سازه بتنی مورد نظر، اضافه نماییم که قبلا آن را پیش بینی نکرده بودیم، میتوانیم از روش کاشت میلگرد استفاده کنیم.
برای نمونه این امکان وجود دارد که در باربری بخشی از فونداسیون سازه مورد نظر، ضعفی وجود داشته باشد و از طرف دیگر نیاز به تقویت موضعی آن بخش احساس شود. بنابراین در چنین مواقعی نیز از روش کاشت میلگرد استفاده میشود. چراکه در چنین شرایطی، امکان تخریب و بازسازی کامل سازه وجود ندارد. لذا با انجام این روش میتوان با افزودن بخش جدید به سازه مورد نظر، ظرفیت باربری آن را نیز با افزایش قابل ملاحظهای، مواجه کرد.
کاربردهای کاشت میلگرد
به طور کلی و برای دستیابی به اهدافی از قبیل تقویت فونداسیون و ستونها در سازههای بتنی، از این روش استفاده میشود. افزودن بخشهای جدید به ساختمان و نصب صفحات فلزی به منظور اجرای نما در سازه مورد نظر نیز از دیگر اهداف انجام و کاربرد این روش است. برای مقاوم سازی یک ساختمان نیز، روش ژاکت بتنی که از روشهای کاشت میلگرد است مورد استفاده قرار میگیرد.
در مواقعی نیز برای نصب کردن صفحات اتصال برای دستیابی به اهدافی از جمله ساخت تیر و یا ستون جدید در سازه، این روش را مورد استفاده قرار میدهیم. روش کاشت میلگرد، همچنین در شرایط اتصال تجهیزات ساختمانی و تاسیسات آن از جمله کانالهای هوا و داکتهای برق به ستونها و سقفها نیز کاربرد وسیعی دارد.
مراحل کاشت میلگرد
در ابتدای انجام این کار، لازم است تا به وسیله ابزاری از جمله دریل و یا با استفاده از دستگاه مغزه گیر، برش بتن یا سوراخکاری آن انجام گیرد. پس از انجام این کار، به پاک سازی سوراخ اقدام میشود. این مرحله با کمک دستگاه دمنده هوا انجام میگیرد و سپس جدارهها با استفاده از فرچه، پاکسازی میشوند.
روشهای کاشت میلگرد
1- روش کاشت در فونداسیون سازه
به طور کلی و برای اجرای این روش کاشت میلگرد در فونداسیون، در ابتدا سوراخکاری بتن انجام میشود. این کار با استفاده از ابزاری مانند دریل انجام میگیرد چراکه این روش، بهترین و مطمئنترین روش برای اجرا در فونداسیون است. در اجرای این روش اگر از دستگاه مغزه گیر استفاده شود، این امکان وجود دارد که به آرماتور کار در فونداسیون سازه، آسیب وارد شود و یا به طور کلی، آرماتور، دچار از هم گسیختگی شود و از بین برود.
2- روش کاشت در ستون سازه
کاشت میلگرد در ستون یک ساختمان، دارای اهداف متنوعی است. از جمله میتوان این روش را با هدف اتصال یک تیر بتنی، به ستون انجام داد و یا در مواقعی برای اتصال بخش جدید به ستون، اجرای شمشیری راه پله و یا امتداد دادن ستون در سازه مورد نظر، از روش کاشت میلگرد در ستون استفاده میشود.
عملیات کاشت میلگرد در ستون، به طور کلی از طریق دو روش انجام میشود که عبارتند از:
- کاشت میلگرد در ستون به صورت عمود بر آن
- کاشت میلگرد در ستون و در امتداد آن
در اجرای این عملیات، مهمترین نکته که لازم است حتما به آن توجه شود، در نظر گرفتن میزان فاصله بین میلگردها و موقعیت قرار گرفتن خاموت است. بنابراین از جمله نکاتی که لازم است در اجرای این کار حتما در نظر گرفته شود این است که آگاهی کاملی از محل قرار گرفتن آرماتور داخل ستون داشته باشیم. در حقیقت میتوان گفت یکی از مواردی که باعث میشود در انجام این عملیات، هزینهها کاهش پیدا کند و خطرات احتمالی کار نیز کمتر گردد کاشت میلگرد در بتن به صورت دقیق و مطابق با نقشه و به همراه تصویر برداری از آرماتورها قبل از ساختن ستون است.
توجه به عمق سوراخ در کاشت میلگرد
برای کاشت میلگرد در ستون و یا فونداسیون یک سازه، یکی از مهمترین و اثرگذارترین نکات، عمق سوراخ است. در حقیقت لازم به ذکر است که کم بودن عمق این سوراخ، باعث میشود تا اتصال، به طرز صحیح و کافی در بین میلگرد و ستون برقرار نشود. همچنین ممکن است حتی در صورت وارد شدن میزانی از فشار مشخص به آن، بتن متلاشی شود.
اما از طرف دیگر، زیاد بودن عمق سوراخ نیز مشکل ساز است. این اتفاق، علاوه بر مصرف بیش از حد چسب و نگهدارنده و میلگرد، موجب میشود تا هزینههای پروژه کاشت میلگرد، افزایش پیدا کند و از طرف دیگر به کاهش یافتن مقاومت بتن نیز منجر گردد. از طرفی این عامل ممکن است باعث شود تا سمت دیگر ستون و یا سقف سازه مورد نظر، سوراخ شود. به طور کلی لازم است بدانید که عمق این سوراخ برای عملیات کاشت میلگرد در بتن، طی انجام محاسباتی دقیق اتفاق میافتد و یا توسط استانداردهایی که تعیین شده و آیین نامههای اجرایی این پروژهها، به دست میآید.
محاسبات کاشت میلگرد
آیین نامه کاشت میلگرد
در این بخش به ذکر چند نکته از آیین نامه کاشت میلگرد در بتن خواهیم پرداخت. حداقل میزان تغییر شکل میلگردها برای کاشتن نسبت به حالت اولیه آنها در زمان گسیختگی میلگرد، لازم است از 8 درصد بیشتر باشد. همچنین به منظور ایجاد کردن فضای لازم و مورد نیاز بین میلگرد های کاشته شده و همچنین برای درگیری بهتر و بیشتر آرماتور با چسب و نگهدارنده، حداقل فاصله میان میلگرد های کاشته شده، نباید از پنج برابر قطر میلگرد کمتر باشد. در شرایطی که هدف ما از کاشت میلگرد، ادامه دادن مقطع ستون است لازم است حتما نسبت سطح مقطعهای کاشته شده به سطح مقطع ستون موجود، بین 8/0 درصد تا 8 درصد باشد.
مجری خدمات برش بتن – سوراخکاری بتن – کاشت میلگرد و …
آخرین مطالب کاشت میلگرد
انواع اره و تیغه برش بتن
بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی مورد استفاده در همه سازهها است و از وجهه یا محبوبیت آن کاسته نشده است. اغلب بتن سخت میبایست
انواع کاربرد برش بتن در صنایع مختلف
برش بتن به عنوان یکی از سخت ترین و چالش برانگیزترین فعالیتهای حوزه ساختمانی در جهان است که شامل اموری از جمله بریدن و حفر
مزایای استفاده از بتن در سازه ها
بتن به عنوان یکی از مصالح پر کاربرد و مستحکم در ساختمان سازی محسوب می شود. در واقع مزایای بتن در امر ساختمان سازی بسیار