در چه شرایطی چاره ای جز تخریب بتن نداریم؟

نیاز سازه‌ها به تعمیر و بازسازی موضوعی انکار ناپذیر است. بازسازی بتون‌ها معمولا شامل تعمیر شکاف‌ها و فرسودگی‌های ظاهری است که در طول زمان بتن را خراب کرده‌است. با وجود خرابی زیاد سطح بتون‌ها، بازسازی و تعمیرات کوتاه مدت، حاصلی جز اتلاف پول و زمان ندارد. در صورت بازسازی سطحی قسمتی از یک بتن فرسوده و آسیب‌دیده، قسمت‌های ظاهری بتن به سرعت مانند بقیه‌ی قسمت‌های آن می‌شود. پس قبل از اینکه هرگونه اقدامی برای تعمیر، برش بتن و یا تخریب آن انجام دهیم، لازم است تا از صحیح بودن آن اطمینان حاصل کنیم.

چه زمانی تخریب بهترین راه است؟

نشست صفحه بتنی: صفحات غیراستاندارد زیرین، نقش مهمی در نشست صفحه‌ی بتنی ایفا می‌کنند؛ نشت آب به خاک سست زیر بتن، باعث تراکم خاک و خالی شدن زیر بتن می‌شود‌ که در این صورت، صفخه‌ی بتن مستعد نشست می‌شود. ممکن است صفحه‌ی زیر بتن مناسب و به اندازه‌ی کافی محکم باشد، ولی وزن زیاد صفحه‌ی روی آن هم می تواند عامل نشست باشد.

برآمدگی حاصل از سرما: زمانی که آب‌و‌هوا نامساعد و به شدت سرد می‌باشد، ممکن است آب نشت کرده‌ی درون بتن یا هر قسمت دیگر، یخ زده و منبسط شود و باعث آسیب به بافت سازه شود.

ترک های عمیق: در قسمتی که نشست کرده‌است، به احتمال زیاد ترک‌های عمیق و بزرگی دیده می‌شود. این ترک‌ها می‌تواند ناشی از فشار زیاد اجسام، لایه‌های زیرین نامناسب، فرسایش و دلایل مشابه باشد.

سطوح به شدت آسیب دیده‌ بتنی: سطوحی از بتن که متحمل آسیب‌های فراوانی شده‌اند مثلا به تکه‌های زیادی تبدیل و خراشیدگی‌های متعددی دارند؛ عوض کردن کل بتن به جای تعمیر آن، بسیار به‌صرفه‌تر خواهد بود.

ساخت قسمت های جدید: اگر قصد اصلاح یا اضافه‌کردن سازه‌ای جدید به یک ساختمان را دارید، تمام قسمت‌هایی که در کار شما ممکن است اختلال ایجاد کند، باید تخریب شوند.

سازه جدید: زمان ساخت یک ساختمان جدید به جای یک بنای قدیمی‌تر، تمام قسمت‌ها باید کاملا تخریب شود.

بتن معیوب: هنگام ساخت یک سازه، اگر قسمتی از مجموعه‌ی بتنی به خوبی نصب نشده و یا دچار اشکال باشد، در صورتی که سلامت پروژه را تحت شعاع قرار می‌دهد باید خارج و دوباره قرار داده‌شود.

در قدم بعدی بد نیست با ابزار تخریب‌کننده‌ی بتن‌ها آشنا شویم. برای تخریب بتن ها ابزار زیادی در دسترس هستند. ما در این جا دو مورد از پرکاربردترین وسایل تخریب بتن را معرفی و در مقالات بعدی به تفصیل به این موضوع خواهیم‌پرداخت.

لدر بابکت: انواع زیادی از این لودرها وجود دارند. در کشور ما این لودرها به نام اولین شرکت سازنده‌ی آن یعنی “بابکت” شناخته شده‌اند. لودرهای بابکت به طور کلی شامل دو نوع هیدرولیکی (آبی) و بادی می‌باشند. این لودرها قابلیت اتصال به جلوبندی‌های متفاوتی مانند گریدر و حتی برف‌روب را دارند که بسته به آن، فعالیت‌های متنوعی را انجام می‌دهند.

مته بادی (دستی): همان طور که از اسم آن مشخص است، فشار باد بالا تامین کننده‌ی قدرت این وسیله می‌باشد. مته‌ی بادی برای تخریب در مقیاس کم‌تر به کار می‌رود و مته‌ی دستگاه انواع مختلفی از جمله مته‌ی تیز، پهن و باریک دارد.

پتک: اگر ضخامت بتن 4 اینچ و کم‌تر ‌باشد، این وسیله انتخاب خوبی می‌تواند باشد. قبل از استفاده از دستگاه‌های پیشرفته‌تر، پتک ممکن است مشکل شما را حل کند. البته پتک در مقایسه با دیگر وسایل، نیرو و انرژی زیادی از شما می‌گیرد و برای کار طولانی مدت انتخاب خوبی نیست.

0 0 رای ها
رأی دهی به محتوا
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مطالب مرتبط